Verzekeringen Triathlon

Informatiepagina voor leden van de Nederlandse Triathlon Bond


Speciaal voor alle aangesloten leden,  verenigingen en  stichtingen van de NTB hebben wij een informatiepagina voor de collectieve verzekeringen.

Via de eerste tegel heb je inzage in de verzekeringen die we collectief geregeld hebben voor alle aangesloten verenigingen.

De tweede tegel biedt de mogelijkheid om je evenement mee te verzekeren op de doorlopende collectieve evenementen verzekering van de NTB.

De derde tegel biedt de mogelijkheid om als vereniging/stichting of commercieel trainer/coach verzekeringen af te sluiten die niet via de NTB geregeld zijn.

 

 

Triathlon Logo Verzekering Everionsport
De collectieve verzekeringen van de NTB.

De schadetool voor ntb is helaas nog niet klaar.

Bedankt voor je schademelding. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

Bezig met laden van de schadetool voor ntb...

Veel gestelde vragen

Er is zorgvuldig gewerkt om aan de meest gestelde vragen zo zorgvuldig mogelijk antwoord te geven op een beknopte manier. Echter kunnen er geen rechten verleend worden aan de gegeven antwoorden.

-We zijn als vereniging/stichting aangesloten bij de NTB. We organiseren een zelfstandige zwemtocht / tijdrit / loopwedstrijd en iedereen kan zich aanmelden, zijn deelnemers aan deze wedstrijd ook verzekerd via de NTB? -> Leden van de bond zijn verzekerd. Om ook de overige deelnemers te verzekeren tijdens het evenement kan het evenement aangemeld worden op de evenementenverzekering van de NTB.

 

-We zijn als vereniging/stichting aangesloten bij de NTB. We organiseren een zwemtocht / tijdrit / loopwedstrijd als onderdeel van een evenement waar ook triathlon op het programma staat. Iedereen kan zich aanmelden, zijn deelnemers aan deze wedstrijd ook verzekerd via de NTB? -> Leden van de bond zijn verzekerd. Om ook de overige deelnemers te verzekeren tijdens het evenement kan het evenement aangemeld worden op de evenementenverzekering van de NTB.

 

-Is ons evenement ook verzekerd als deze niet van tevoren bij de NTB is aangemeld? En dus niet op de NTB kalender staat? -> Nee, het evenement en de deelnemers zijn dan niet verzekerd.

 

-Wij zijn géén vereniging of stichting, zijn onze activiteiten verzekerd via de NTB? -> Nee, standaard is het evenement niet verzekerd. Wel kan een aangesloten organisatie zijn evenement aanmelden op de evenementenverzekering van de NTB.

 

-Als ons evenement kort van tevoren of op de wedstrijddag zelf moet worden geannuleerd, zijn we dan als organisatie verzekerd via de NTB?     -> Nee, annulering is niet verzekerd op een verzekering van de NTB. Wel kan er afzonderlijk een annuleringsverzekering afgesloten worden.

 

Eén van de motorrijders die met een official achterop heeft gereden is met official en al omgevallen met zijn motor en heeft daardoor schade aan de motor opgelopen, kan hij die schade verhalen via de NTB? -> Nee, deze schade is niet verzekerd op een verzekering van de NTB, tenzij de NTB hiervoor aansprakelijk is.

-Niet al onze trainers hebben een diploma, zijn we wel verzekerd tijdens de trainingen die zij geven? -> Ja, zolang er trainingen gegeven worden voor de verenigingen, is er dekking voor de trainer.

 

-We organiseren regelmatig trainingswedstrijden voor onze leden, moeten we deze wedstrijden aanmelden bij de NTB? -> Nee, dit is een onderdeel van de trainingen en deze zijn verzekerd voor de trainers en leden.

 

-Bij onze trainingswedstrijden mogen leden een introducé meenemen, zijn deze introducés ook verzekerd? -> Ja, als er iemand deel wil nemen om mogelijk lid te worden, is dit verzekerd mits deze persoon vermeld staat bij de vereniging.

 

-We organiseren ieder jaar een trainingsweekend voor leden, moeten we deze activiteit aanmelden bij de NTB? ->Ja, een trainingsweekend  is veelal verzekerd onder de dekking van de verzekering, echter afhankelijk van de activiteiten en de lokatie.

 

-In de zomermaanden zwemmen we met de vereniging wekelijks in open water, zijn we wel verzekerd tijdens deze trainingen? ->Ja, mits dit is met eigen leden en alle veiligheidsvoorschriften vanuit de NTB opgevolgd worden.

 

-Tijdens de fietstraining van de vereniging is een lid gevallen door toedoen van een ander lid, kan het gevallen lid de schade verhalen via de NTB? -> Nee, dit is risico acceptatie gedurende de sport.

 

-Tijdens de fietstraining van de vereniging is een lid gevallen door een eigen fout, kan het gevallen lid de schade verhalen via de NTB? -> Nee, Bij blijvend letsel kan er mogelijk wel een beroep gedaan worden op de collectieve ongevallen verzekering.

 

-We hebben een samenwerkingsverband met de zwem-/fiets-/atletiekvereniging bij ons in de regio, hun leden mogen gratis bij ons meetrainen. De leden die bij ons meetrainen zijn niet aangemeld bij de NTB (want geen lid van onze vereniging). Zijn deze leden verzekert via de NTB?           -> Nee, de verzekering is voor leden van de NTB.

 

-We hebben een samenwerkingsverband met de zwem-/fiets-/atletiekvereniging bij ons in de regio, onze leden mogen gratis bij hen meetrainen. Zijn onze leden tijdens die trainingen verzekert via de NTB? -> Nee, de verzekering van de NTB is geldig tijdens georganiseerde trainingen van de aangesloten verenigingen van de NTB.

 

-Ik ben tijdens de wedstrijd gevallen door toedoen van een andere atleet en ik weet wie het was, kan ik de schade verhalen via de NTB? -> Nee, dit valt onder de risico acceptatie van de sport.

 

-Ik ben tijdens de wedstrijd gevallen door toedoen van een andere atleet maar ik weet niet wie het was, kan ik de schade verhalen via de NTB? -> Nee, dit valt onder de risico acceptatie van de sport.

 

Ik ben tijdens de wedstrijd gevallen doordat ik zelf een fout maakte, kan ik toch de schade verhalen via de NTB? -> Nee, dit valt onder de risico acceptatie van de sport.

 

-Ik ben tijdens de wedstrijd gevallen door toedoen van een vrijwilliger die langs het parcours stond, kan ik de schade verhalen via de NTB? -> Dit zou mogelijk kunnen zijn. Je kan het beste het schadeformulier in kunnen vullen en uit laten zoeken of je schade te verhalen is.

 

-Ik ben tijdens de wedstrijd gevallen doordat er een gat/putdeksel o.i.d. in de weg zat die niet (goed) was gemarkeerd door de organisatie, kan ik de schade verhalen via de NTB? -> Dit zou mogelijk kunnen zijn. Je kan het beste het schadeformulier in kunnen vullen en uit laten zoeken of je schade te verhalen is.

 

-Tijdens of na afloop van de wedstrijd is een van mijn eigendommen (denk aan schoenen/helm/fietscomputer e.d.) door iemand anders ‘meegenomen’ uit de wisselzone, kan ik de schade verhalen via de NTB? -> Nee, dit is je eigen risico.

 

-Ik heb mijn fiets even (onbewaakt) buiten laten staan toen ik binnen mijn startbescheiden ging halen en toen ik weer buiten kwam was mijn fiets weg, kan ik de geleden schade verhalen via de NTB? -> Nee, deze schade is niet te verhalen op de NTB. Je hebt de mogelijkheid om je fiets te verzekeren en deze in de bewaakte zone te stallen zodat er dekking is op de aanbevolen fietsverzekering.

 

-Ik ben tijdens een fietsrit gevallen en heb schade aan mijn fiets, kan ik deze schade verhalen via de NTB? -> Nee, tenzij er de NTB iets te verwijten valt. Wil je dekking voor je fiets tijdens wedstrijden etc., dan kan je de aanbevolen fietsverzekering afsluiten.

 

-Kan ik mijn fiets verzekeren via de NTB? -> Ja, er is een fietsverzekering van EverionSport die de belangen van de triathlonrisico's heeft meegenomen in het ontwikkelen van de fietsverzekering.

-Ik doe mee aan een wedstrijd in het buitenland, valt dit onder de dekking van de NTB verzekering? -> Nee